Sõbrapäev toob Viljandisse «Koolitantsu»

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta festivalil astus CRJG Hebe üles tantsuga «Veealune maailm».
Eelmise aasta festivalil astus CRJG Hebe üles tantsuga «Veealune maailm». Foto: Elmo Riig / Sakala

«Koolitantsu» Viljandimaa tantsupäeval astub üles seitse truppi, kelle esituses tuleb lavale 21 eri kategooriatesse kuuluvat etteastet.


Festivali maakondliku korraldaja Anu Söödi sõnul on tänavu osavõtjaid umbes sama palju kui eelmisel aastal. Truppide arv on siiski veidi kahanenud: kui mullu astus Viljandimaa tantsupäeval üles üheksa truppi 25 tantsuga, siis tänavu on truppe seitse ja tantse 21.



Kõik võistlustulle minevad koosseisud on pärit Viljandist, maakonnast pole seekord ühtegi tantsurühma.



Kavas on kolm naerutantsu

Pühapäeval aset leidval etendusel astuvad lavale CRJG Hebe, Eve stuudio, Jakobsoni  gümnaasiumi balletistuudio, FACE, S-Stuudio, Dance­call ja uue tulijana trupp Creator.



Esitatakse kuus vabatantsu, neli tänavatantsu ning kaks laste-, estraadi-, show- ja eestiteemalist tantsu. Žürii ette jõuab ka kolm naerutantsu. Need on humoorikad etteasted, mille puhul hinnatakse eelkõige ideed ja leidlikku lähenemist. Naerutantsu koreograafiline keel võib olla mis tahes stiilis.



Arvukamalt on esinejate seas IV—VI ja X—XII klassi õpilasi (mõlemas vanuseastmes seitse tantsu). Kõige vähem on I—III klassi lapsi, nemad esitavad ainult kaks tantsu.



«See, et mudilasi eriti festivalile ei tooda, on Viljandile iseloomulik. Ilmselt peavad õpetajad võistlust neile liiga pingeliseks,» kõneles Anu Sööt.



Tantse hindab viieliikmeline žürii. Neist kolm inimest käivad läbi kõik Eesti tantsupäevad ning kaks esindavad oma maakonda.



Tantsijad pääsevad saali

Kui mitmel varasemal aastal on festivali Viljandimaa tantsupäeva korraldatud Viljandi kultuurimajas, siis tänavu leiab üritus aset Ugala teatris. Anu Sööt selgitas, et kultuurimaja jäi sellele üritusele kitsaks ning ruumipuudus kippus vanemaid pealtvaatajaid häirima.



«Tänu sellele, et meil on nüüd ruumi rohkem, otsustasime ka esinejad etenduse ajal saali lasta, kus nad saavad tagumistes ridades teistele kaasa elada,» kõneles Anu Sööt. «Laseme festivalil võtta tõelise rahvapeo mõõtme, kus on kõigil tore olla.»



Korraldaja lisas, et piirkondlikke festivale tänavu kokkuhoiu tõttu ei tule ja finaali pääsevad trupid valitakse välja kohe tantsupäeval. «Tavaliselt saab lõppkontserdile kogu Eestist umbes sada tantsu,» täpsustas ta.



Finaal leiab aset 3. ja 4. aprillil Tallinnas Salme kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles