Viljandimaal läheb enim eurotoetusi kutseõppesse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli projekte õpilaste elamistingimuste parandamiseks ja õpitingimuste ajakohastamiseks toetatakse rohkem kui 100 miljoni krooniga.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli projekte õpilaste elamistingimuste parandamiseks ja õpitingimuste ajakohastamiseks toetatakse rohkem kui 100 miljoni krooniga. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Rahandusministeeriumi teatel kasvas 2009. aastal välistoetuste kasutamise maht eelmiste aastatega võrreldes ligi kaks korda.


Toetatavaid valdkondi on palju, olulisemad on haridus, põllumajandus, veemajandus, ettevõtlus ning regionaalne areng. Mullu maksti Eestis toetuse saajatele ligi 11 miljardit krooni välisraha. Aasta jooksul on mitmel moel toetuste andmise korda lihtsustatud ning see peaks muutma toetused kättesaadavamaks ning nende taotlemise ja kasutamise vähem ajamahukaks.

Viljandimaal maksti 2009. aastal tõukeraha 12,4 miljonit krooni ja kohustusi on võetud perioodi 2007-2013 algusest alates mahus 182 miljonit krooni. Kõige enam on kavandatud toetusi kutseõppeasutuste ajakohastamisse (100,7 miljonit krooni) ning kohalike avalike teenuste arendamisse ja piirkonna konkurentsivõimet tugevdavatesse tegevustesse mahuga 63,9 miljonit krooni.

Üks Viljandimaa tuntumaid toetust saanud projekte on Eesti pärimusmuusika keskus. Euroopa Regionaalarengu Fondi toel on rajatud nii keskus kui muretsetud selle sisustus (kokku üle 26,1 miljoni krooni). Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli projekte õpilaste elamistingimuste parandamiseks ja õpitingimuste ajakohastamiseks toetatakse rohkem kui 100 miljoni krooniga. Viljandimaalaste liikumisvõimalusi parandab Tartu-Viljandi maantee kahe lõigu katte remont, mille toetussumma on üle 75 miljoni krooni.

Toetuse saajate nimekiri on avalik ning sellega saab tutvuda kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles