Kool kolib pisitasa internetti

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lukk
Liis Lukk Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia alustas Eesti esimest virtuaalkursust, kus õppetöö käib reaalajas interneti vahendusel.


Virtuaalsetel kursustel saab kaasa lüüa iga huviline, kellel on käepärast arvuti ja internetiühendus, ning vajaduse korral võib loengusse tulla ükskõik millisest maailma otsast.



Äsja alanud kursusel koolitatakse noorsootöötajaid, huvijuhte ja teisi noortega töötavaid spetsialiste, et nad oskaksid edaspidi oma hoolealustele pakkuda uudseid tegevusi veebikeskkondades. Asjatundjate hinnangul ootab sellist õppevormi suur tulevik.



15 loenguga veebikursuse «Virtuaalne noorsootöötaja» annab koolitaja Allan Arjut ning see kantakse üle Eesti välisministeeriumi virtuaalsaatkonnas kolmedimensioonilises veebikeskkonnas Second Life.



«Idee ongi see, et enam ei ole õpet võimaldav eeldus ühe ja sama füüsilise ruumi jagamine,» tutvustas Allan Arjut uudset õppevormi. «Igaüks võib võrku sisse logida seal, kus ta saab, ja kohtuda teiste kursuslastega mõnes virtuaalruumis kokkulepitud paigas.»



Arjuti sõnul on osalejad väga põnevil, sest saavad esimestena Eestis sellisest õppevormist osa. Kultuuriakadeemia kultuurhariduse osakonna täienduskoolituse spetsialist Liis Lukk on veendunud, et sellist õpet ootab ees suur tulevik.



«Algus on meil väga hea olnud,» kinnitas Lukk, kes teeb kursuse algusest lõpuni kaasa. «Osalejad on vaimustuses nagu väikesed lapsed, kes on uude maailma lahti lastud.»



Virtuaalkeskkond pakub erakordselt mitmekülgseid võimalusi ja osalejad saavad edaspidi  omavahel suhelda nii veebikaamera kui mikrofoni vahendusel.



Eestis on selline kursus esimene omataoline, kuid maailmas on sellist õppevormi katsetatud juba paar aastat.



«Näiteid on kuhjaga,» lausus Arjut. «Seda võimalust kasutavad väga paljud suured maailma ülikoolid, näiteks Oxford ja Cambridge.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles