E-maksuametis saab tutvuda tuludeklaratsiooni andmetega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Tänasest 10. veebruarini saavad kliendid e-maksuametis vaadata maksu- ja tolliametile teadaolevaid andmeid oma kulude ja tulude kohta, mis kantakse eeltäidetud tuludeklaratsioonile.


Andmetega on võimalik tutvuda e-maksuameti/e-tolli rubriigis «2009. aasta tuludeklaratsiooni MTA andmed.»

Selleks, et tulude deklareerimine kulgeks lihtsalt ja kiirelt, soovitab maksu- ja tolliamet esitatud andmeid varem kontrollida. Juhul kui e-maksuameti infolehel andmeid pole või erinevad kliendile teadaolevatest, palutakse pöörduda väljamakse tegija või kulu saaja poole palvega puudu olevad andmed maksuhaldurile elektrooniliselt esitada või esitatud andmed parandada.

Kui andmete elektrooniline esitamine või parandamine tööandjate, koolitusasutuste ja teiste asutuste poolt võimalik pole, tuleb andmed tuludeklaratsioonil ise parandada. Sellisel juhul palub amet kulu tegemist tõendavate dokumentide esitamist paberil ning enammakstud tulumaksu ei saa tagasi viie tööpäeva jooksul.

Laenuintresside andmeid on võimalik oma eeltäidetud tuludeklaratsioonile elektrooniliselt edastada internetipankade kaudu. Intresside andmed palutakse kindlasti edastada enne tuludeklaratsiooni täitma asumist. Täiendavat infot intresside edastamise kohta saavad kliendid oma pangast.

2009. aastal võetud eluasemelaenude puhul kontrollib maksuhaldur laenuintresside õiget deklareerimist ning laenu sihtotstarbelist kasutamist, et tagada õige deklareerimine kohe esimesel aastal. Seetõttu eelmisel aastal eluasemelaenu võtnud isikud viie tööpäevaga enammakstud tulumaksu tagasi ei saa. Klientidel palutakse pärast tuludeklaratsiooni esitamist jälgida informatsiooni e-maksuametis tulude deklareerimise infoleheküljel.

E-maksuametis saab tuludeklaratsiooni esitada 15. veebruarist.

Et esimestel päevadel võib deklareerijaid olla väga palju, võib e-maksuamet olla neil päevil ülekoormatud. Amet palub klientidelt mõistvat suhtumist ning võimaluse korral soovitab deklaratsiooni esitada mõni päev hiljem.

Tulude deklareerimist puudutavat infot ja abi saab maksu- ja tolliameti kodulehelt, ameti teeninduskohtadest ning helistades infotelefonidele 1811(deklareerimise kohta käivad küsimused), 8800811 (info füüsiliste isikute maksustamise kohta) või 8800815 (abi elektroonilisel deklareerimisel). Infotelefonid töötavad esmaspäevast neljapäevani kella 8.30-16.30 ja reedeti kella 8.30-15.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles