Magalad peavad ise lumega toime tulema

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia maantee 55 asuva üheksakorruselise maja esine oli paksu lumepudru võimuses nii selle nädala teisipäeval kui kolmapäeval. Rööpast väljasõitmine
tähendas enamikule autodele ka lumme kinnijäämist. Veel hullem katsumus oli sama maja eest Riia maanteele pöörata, sest tee oli jääs ja lumine.
Riia maantee 55 asuva üheksakorruselise maja esine oli paksu lumepudru võimuses nii selle nädala teisipäeval kui kolmapäeval. Rööpast väljasõitmine tähendas enamikule autodele ka lumme kinnijäämist. Veel hullem katsumus oli sama maja eest Riia maanteele pöörata, sest tee oli jääs ja lumine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sellest, kui halvas seisukorras olid Viljandi tänavad pärast viimast lumesadu, on juba mitmes «Sakala» numbris kirjutatud. Paraku oli nädala esimesel poolel liiklemiseks hullemaidki kohti.


Kui tähtsamad tänavad olid esmaspäeval juba enam-vähem läbitavad ja tänavapildis võis märgata sahkasid, siis Paalalinna ja Männimäe kortermajade vahel oli raskusi isegi jalgsi liikumisega — sedavõrd paks oli sealne lumesopp. Ometi elab neis linnaosades väga suur osa viljandlastest.



Sõitsime koos fotograafiga teisipäeva pärastlõunal mõlemas Viljandi magalarajoonis ja pidime nentima, et need on viimased kohad, kuhu oma autoga minna. Vähemalt sel juhul, kui sul lumelabidat kaasas pole.



Olukorra tõsidust oli mõistnud ka hulk nende piirkondade elanikke: nad olid jätnud oma sõiduki maja ette ja valinud liikumiseks mõne muu võimaluse. Nii palju autosid näeb tööpäeval korrusmajade vahel harva.



Kõigepealt tegime tiiru Paalalinnas. Suur-Kaare tänaval kiikasime korrusmajade hoovidesse sõidu pealt — sisse ei tihanud me seal laiutavat lumeputru nähes keerata. Ka tänava äärde ei saanud autot jätta, sest lumevallide tõttu kitsaks muutunud teel oleks see hakanud liiklust takistama.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles