Kahjuteadete arv on pisut kasvanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Keeruliste tee- ja lumeolude tõttu on kindlustusfirmadesse laekunud varasemast rohkem kahjuteateid, ent viljandimaalased näivad nende andmete järgi talviste teedega siiski üsna hästi toime tulevat.


Ergo Kindlustuse kommunikatsioonijuht Anu Vahtra-Hellat ütles, et kahel viimasel kuul on Viljandimaalt teada antud 40 liiklusõnnetusest, millest enamik käib vabatahtliku  kaskokindlustuse alla. Need on olnud teelt väljasõidud ja sõidukite kokkupõrked.



«Kõik need juhtumid pole lumerohkusega seotud, näiteks seitsmel korral oli põhjus kokkupõrge metsloomaga,» täpsustas ta.



Kommunikatsioonijuhi sõnul on kahjuteadete arv aastataguse perioodiga kõrvutades kasvanud umbes poole võrra. Karmis talveilmas on kutsutud rohkem autoabi appi sõidukit pukseerima või käivitama ning kaskokindlustuse puhul see hüvitatakse.



Ergo pole Viljandimaalt saanud ühtki teadet, et mõni elamu oleks lume raskuse all kahju saanud.



If Kindlustusele on detsembri ja jaanuari jooksul kogu Eestist laekunud 4346 kahjuteadet. Seda on oktoobri ja novembriga võrreldes 10 protsenti rohkem, ent siis valitsesid ka hoopis pehmemad ilmaolud.



«Samas on registreeritud kahjude arv samal tasemel, kui võrrelda aastataguse perioodiga ehk 2008. aasta detsembri ja 2009. aasta jaanuariga,» ütles If Kindlustuse kommunikatsioonijuht Eva-Grete Aljas. «Tuleb aga meeles pidada, et üleüldiselt on kahjude suhtarv kahanenud.»



Enim on tänavusel lumerohkel ajal registreeritud sõidukikahjusid, kokku 3232. Nendest 70 juhtumit on Viljandimaalt, kusjuures 38 on kasko- ja 32 kohustusliku liikluskindlustuse kahjud. Võrreldes aastataguse perioodiga, kui sõidukikahjusid registreeriti Viljandimaal 95, on nende arv kahanenud 26 protsenti. Siis teatati If Kindlustusele 26 liikluskindlustuse ja 69 kaskokahjust.



Kohustusliku liikluskindlustuse kahjude arv kogu Eestis on detsembris ja jaanuaris aastataguse ajaga võrreldes kasvanud kaks protsenti.



Kaskokahjudest on If Kindlustuse andmetel Viljandimaal enim olnud kokkupõrkeid teiste sõidukitega ning otsasõite muudele objektidele nagu aiad, liiklusmärgid ja teerajatised.



«Õnneks on inimesed lumerohke talve ja raskete teeoludega juba harjuma hakanud ning kahjutase on viimastel nädalatel püsivamaks muutunud,» ütles If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhataja Taavi Kiibus. «Tahan aga autojuhte ettevaatlikkusele kutsuda, sest lumelisa võib veel mitme kuu jooksul tulla.»



Lume ja jääpurikate kukkumisi autodele on If alates detsembrist hüvitanud umbes 10 korral, kõik väljaspool Viljandimaad. Sellise kahju keskmine maksumus on olnud 30 000 krooni.



Ifi andmetel on meie maakonnas kahjutase olnud suhteliselt madal ja stabiilne, väga suuri muudatusi kahjude arvus pole olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles