Repliik: Tuhalaane üllatab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõni aasta tagasi pani Kärstna kooli kauaaegne kehalise kasvatuse õpetaja ja direktor Ants Tomp ameti maha ning asus korrastama oma Männiku talu, mis jääb Tuhalaane küla piiresse.

Sellest alates on Tuhalaanes üks pillimees juures ning kui seal pidusid peetakse, lisab rõõmu elav muusika. Tänapäeva külaõhtutel pole see just tavaline. Paljudes külades ei peetagi pidusid.

Tänavu suvel kujunes Tuhalaanest väike kunstiharrastajate keskus. Korraldajad ütlevad, et seal olnud kogunemised on alles algus.

Ja veel uskumatum lugu: Tuhalaane mõnekümne liikmega kogudus taastab kirikut ning loodab sellega hakkama saada. Ilmselt saabki, kuigi see nõuab aega, raha ja eelkõige eestvõtjate pühendumist. Üks eestvedajaid on koguduse juht, muusikust majaehitaja Jaak Tuksam, teine Kopra talu peremees Rudo Puks, kolmas...

Ilmselt on vale neid nimepidi nimetada. Poleks ju olnud suviseid mõtte- ja töötalguid ega äsjast heategevuskontserti Eesti paremate muusikute osavõtul, kui ei oleks ühist missioonitunnet. Üllatavad just muusikud: mitu neist on asunud Tuhalaande elama.

Kõikidest maainimestele järjest lisanduvatest raskustest hoolimata elab Tuhalaane aina erksamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles