Lahmuse mõisa kelder muutus tervisetempliks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastuskeskuse projektijuht Eneli Kaugerand näitab külmakapslit, mis on üks omapärasemaid aparaate äsja avatud lõõgastuskompleksis.
Taastuskeskuse projektijuht Eneli Kaugerand näitab külmakapslit, mis on üks omapärasemaid aparaate äsja avatud lõõgastuskompleksis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuisus vilkuvad õueküünlad näitasid neljapäeval teed Lahmuse mõisa kunagise viljaaida keldrisse, kus on valminud erivajadustega lastele mõeldud taastuskeskus.


Veel kolm aastat tagasi oleksid külalised sellest uksest sisse astudes sattunud pimedasse ja külma kolikambrisse. Nüüd said Lahmuse kooli taastuskeskuse avamisele tulnud inimesed uudistada hubast ja sooja keldrikorrust, mille valgeks lubjatud võlvide vahel peituvad mitmesugused enesetunnet parandavad aparaadid.



Ühes väikses ruumis saab massaažitoolis istudes nautida valgus- ja muusikateraapiat. Naabertoas võib lasta end sulgeda külmakapslisse, kus lämmastikuaur töötleb keha vähemalt 140-kraadise külmaga.



Võlvide vahel on veel soolakamber, vibroakustilise teraapia tuba, massaaži- ja füsioteraapia ruum ning vannituba, kus saab mõnuleda mullivannis ja kogeda veealust massaaži. Lõõgastuda aitab ka infrapunasaun.



Keskuse keskel on seminariruum, kus saab korraldada koolitusi.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles