Karksi vald valis teadlase aukodanikuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Kask
Kalju Kask Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Karksi vallavolikogu kiitis oma viimasel istungil heaks Polli aiandusuuringute keskuse ettepaneku anda sordiaretajale Kalju Kasele valla aukodaniku nimetus.


Keskuse juhataja Ave Kikas ütles, et põllumajandusdoktor Kalju Kask on seda tunnustust väärt. Neljakümne Pollis töötatud aasta kestel on ta aretanud kolmkümmend viljapuusorti, enamik õuna- ja maguskirsisordid. Ühtlasi on ta paljude aiandusraamatute autor ning avaldanud umbes tuhat puuviljandust käsitlevat artiklit.



Ave Kikas meenutas, et eelmisel aastal pälvis Kalju Kask riigilt elutööpreemia ning presidendilt Valgetähe neljanda klassi ordeni. Varasemast ajast on tal Eesti NSV teenelise teadlase nimetus. Praeguseks on 80-aastane teadlane jäänud pensionile.



Vald austab teda vabariigi aastapäeva aktusel 24. veebruaril kell 12 Karksi  kultuurikeskuses. Aukodaniku tiitliga käivad kaasas valla teenetemärk ja elutööpreemia. Samal ajal saavad valla teenetemärgi staažikas pedagoog, kodu-uurija ja fotograaf Margus Mõisavald ning muinsuskaitse ja kultuurielu eestvedaja Boris Takk.



Margus Mõisavalla autasustamiseks tegi ettepaneku Karksi haridusselts. Selle esimees Hille Krusberg kiidab teda kui kohaliku gümnaasiumi elupõlist matemaatikaõpetajat, kes oli aastail 1967—1972 ka selle kooli direktor. Ühtlasi tunneb ümbruskond teda fotograafi, eksliibriste joonistaja ja kodu-uurijana.



Karksi muinsuskaitse seltsi esimehe Maire Sala arvates väärib teenetemärki Boris Takk, kes on Karksi-Nuias elanud 1948. aastast ning pühendunud valla spordi- ja kultuurielu arendamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles