Repliik: Internetti keelt peksma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Olen üks neist ajakirjanikest, kes suhtuvad lehelugude kommenteerimise võimalusse kriitiliselt.

Esiteks segab see meie tööd: inimesed ei taha leheveergudele sattuda, sest kardavad hiljem sopaga üle valatud saada. Teiseks: asjalikke mõttearendusi leiab kommentaaridest harva. Umbes 90 protsenti neist on labane sapipritsimine või lihtsalt teravmeelitsemine. Sageli asutakse materdama lugu lõpuni lugemata või üksikule lausele tuginedes.

Hiljuti oli Peep Aru peibutuspartide loosse sattunud trükiviga: sõna «praegu» asemel oli «pragu». Ilmselt mõistsid kõik kommenteerijad, kel veidigi taipu, et tegemist on apsakaga. Sellest hoolimata käis jutt pikalt prao ümber.

Või uudis sellest, et Viljandimaal on naisi tunduvalt rohkem kui mehi. Arutelu läks kohe sellele, millised joodikud on siinsed mehed ja kui kättesaadavad on Viljandi naised.

Veel olen tähele pannud, et «Sakala» kodulehel avaldab lugude kohta arvamust vähemalt üks selline inimene, kelle eesmärk näib olevat teisi ennast materdama panna.

Ilmselt pole siiski mõtet lugejatelt kommentaarivõimalust ära võtta. Igale mõistusega inimesele peaks selge olema, et kui midagi asjalikku öelda pole, tuleb sõrmed klaviatuurist eemale hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles