Algo Kärp puhkab suusatuurist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp loodab homme Otepääl peetaval maailmakarikavõistluste etapil saada 15 kilomeetri klassikasõidus oma senise parima tulemuse kodusel suusapeol.
Algo Kärp loodab homme Otepääl peetaval maailmakarikavõistluste etapil saada 15 kilomeetri klassikasõidus oma senise parima tulemuse kodusel suusapeol. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Möödunud laupäeval Itaalias Tour de Ski eelviimasel etapil 29. koha saavutanud Viljandi suusaklubi liige Algo Kärp turgutab väsinud keha massaaži ja jalutamisega. Homme loodab ta kodusel maailmakarikavõistluste etapil teha oma senise parima tulemuse.


Algo Kärp, kas olete saanud pikast suusatuurist välja puhata?

Seda on täna väga palju küsitud. Ütlen ausalt: ei ole. Aga ma olin Tour de Skile minnes arvestanud, et Otepää võistluseks täielikult taastuda ei suuda.



Väsimustunne on tekkinud alles kahel viimasel päeval. Loodan sellest üle saada. Täna (neljapäeval — toim) on täielik puhkus, homme teen kerge soojendustreeningu ja laupäeva hommikul ei kavatse ma enam väsimusele mõelda.



Milline näeb välja teie puhkepäev?

Hommikul käisin massaažis ja õhtul lähen jalutama. Treeningriideid ma täna (neljapäeval — toim) selga panna ei kavatse. Kõnnin värskes õhus ja naudin võrratut loodust.



Homme tuleb aga suusad alla panna: proovin mõne paari võistluspäevaks välja valida. Teen ka kergema kiirustreeningu — sõidan end lahti.



Teie eesmärk laupäeval Otepääl sõidetaval 15 kilomeetri klassikadistantsil on kindlasti teenida maailmakarikasarja punkte.

Eelkõige tahan teha oma senise kõige parema tulemuse Otepää võistlusel. Seni on mul kodune etapp paraku alati ebaõnnestunud — ikka on midagi viltu läinud.



Tuleval nädalal selgub olümpiamängudele sõitva Eesti murdmaasuusatamise koondise koosseis. Kui tähtis on laupäevane võistlus seda silmas pidades?

Arvan, et olen päris kindel olümpiamängudele sõitja ja Otepää etapp siinjuures kuigi määrav pole. Hästi sõita tahan sellegipoolest. Milline mu sportlik vorm laupäevaks on, selgub võistlusel.



Kas te stardite ka pühapäeval kavas oleval klassika­sprindi võistlusel?

Olen startijate nimekirjas. Lõplik otsus, kas stardin või mitte, tuleb aga pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles