Riigi uus osakond näitas end

Aivar Aotäht
, aivar.aotaht@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile käisid maavanemad Viljandis vaatamas, kuidas uus osakond töötab.
Eile käisid maavanemad Viljandis vaatamas, kuidas uus osakond töötab. Foto: Elmo Riig / Sakala

Regionaalminister Siim Kiisler tunnustas maavalitsuste ühise raamatupidamise ja personaliarvestuse osakonda, kelle tööga olid teisipäeval Viljandisse tutvuma tulnud Eesti maavanemad.


Viljandi maavalitsuse ruumides koha leidnud üksus hakkas tööle mullu detsembris. Algul asusid ametisse personaliarvestajad ja jaanuaris liitusid nendega raamatupidajad.



«Eks käivitamisel ole probleeme alati,» nentis Kiisler. «Aga tingimused on nüüd loodud, tööd saab teha. Osakonnajuhataja Lia Hussar  on kohapeal väga hästi asja vedanud.»



Ministri sõnul on üks uue süsteemi mõõdupuu see, kui palju maakonnad muudatuse üle kurdavad, kuid seni pole suurt midagi ette heidetud.



Maakondade raamatupidamise ja personaliarvestuse osakonna juhataja Lia Hussar ütles, et peale 15 maavalitsuse on osakonna ülesanne 11 lastekodu raamatupidamine ja personaliarvestus.



«Iga uue asjaga kaasnevad mõned probleemid, kuid suuri takistusi ei ole,» kinnitas ta.



Varem seda tööd teinud maavalitsuste ametnikest jätkab uues osakonnas Hussari andmeil viis inimest, üks Saare-, kaks Viljandi- ja kaks Jõgevamaalt.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles