Alkohol ja energiajook on koos ohtlikud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimasel ajal on muutunud üha populaarsemaks energiajookide ja alkoholi koos tarbimine. Tervise arengu instituudi energiajookide tarbimise raportis kirjeldatakse, missugused ohud sellise harjumusega kaasas käivad.

Raportis tõdetakse, et energiajookide stimuleeriv mõju võib varjata seda, kui purjus inimene on, ning tekitada olukorra, kus on raske aru saada, kui palju on alkoholi tarbitud.

Uuring, milles vaadeldi inimesi, kes jõid energiajooke koos alkoholiga, näitas, et sellised inimesed tundsid küll vähem niisuguseid sümptomeid nagu peavalu, nõrkus ja lihaste koordinatsioonihäired, kuid sellegipoolest oli nende motoorne koordinatsioon ja visuaalne reaktsiooniaeg halvenenud. Kuna paljud inimesed kaaluvad oma kainust läbi eespool nimetatud sümptomite, on oht, et nad võivad valesti hinnata oma tegelikku joobeastet ning hakata juhtima autot või võtta ette mõne muu ohtliku tegevuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles