Tühi rahakott ei takista uskumatuid valimislubadusi jagada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veekeskus, ujula või spaa on Viljandi poliitikuid erutanud niivõrd, et nad on seda valijale lubatud juba enam kui kümme aastat. Nüüd teevad seda taas kõik valimistel osalevad erakonnad, ehkki linna rahaline seis pole paranenud.
Veekeskus, ujula või spaa on Viljandi poliitikuid erutanud niivõrd, et nad on seda valijale lubatud juba enam kui kümme aastat. Nüüd teevad seda taas kõik valimistel osalevad erakonnad, ehkki linna rahaline seis pole paranenud. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui Viljandi rahandusameti juhi kabinetti astuks mõni noorpoliitik ja teataks, et tal on valimisteks lubadusi 20 miljoni euro eest, ütleks too, et niisugune programm on ebareaalne. Ükski praegu võimul olev erakond aga nii väikeste summadega ei piirdu.

«20 miljonit on Viljandi aastaeelarve suurus. Selle eest püsivad püsti kõik linnale kuuluvad hooned ja saavad palka töötajad,» tutvustas rahandusameti juht Maarika Aaso Viljandi rahalist seisu.

Tänavu on linnal kõiksugusteks ehitusteks kokku 3,2 miljonit eurot, millest 2,5 miljonit tuleb abina kuskilt kaugelt. Linnal endal on ehitamiseks ja remontimiseks nii-öelda vaba raha vaid 700 000 eurot. Selline on olukord enne valimisi ning järgmised neli aastat selle paranemist ei tõota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles