Varajane lumesadu püstitas uue rekordi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilm pööras väga külmaks üleeile õhtul ning eile varahommikul mõõtis Kuusiku ilmajaam miinimumiks —3,2 kraadi, kahe sentimeetri kõrgusel maapinnast registreeris Türi jaam lausa —6 pügalat. Foto autoaknalt kraabitud hallast on tehtud eile hommikul Halliste vallas.
Ilm pööras väga külmaks üleeile õhtul ning eile varahommikul mõõtis Kuusiku ilmajaam miinimumiks —3,2 kraadi, kahe sentimeetri kõrgusel maapinnast registreeris Türi jaam lausa —6 pügalat. Foto autoaknalt kraabitud hallast on tehtud eile hommikul Halliste vallas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõlekülmaks pööranud õhutemperatuur muutis juba üleeile osa sademeid tahkeks, mistõttu kukkus 27 aastat püsinud Eesti kõige varasema lume kuupäeva rekord.

Enne äsjaste sündmuste juurde minekut tuleb öelda, et viimased paar aastat on ilmaspetsialistid uurinud vanu andmeid ning arutlenud, mis kuupäeval on kõige varem lund sadanud. Kahtluse all oli lausa septembri kaheksas kuupäev, kuid kõnealune info tunnistati siiski ekslikuks.

Lõpuks otsustas Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut, millest sai tänavu keskkonnaagentuuri ilmateenistus, et kõige varem on lund sadanud 26. septembril, see juhtus 1986. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles