Tartu ülikooli kammerkoor laulab Hüpassaares

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koorilauljate muusikaline kummardus heliloojale Hüpassaares.
Koorilauljate muusikaline kummardus heliloojale Hüpassaares. Foto: Erakogu

Tartu ülikooli kammerkoori dirigendi Triin Kochi ja linnateatri muusikajuhi Riina Roose koostöös viiakse pühapäeval, 29. septembril Mart Saare majamuuseumisse Hüpassaarde koorimuusikakava «Laula meri mäessa». Vabaõhukontserdil kõlavad paljud Mart Saare, aga ka Ester Mägi, Veljo Tormise ja teiste heliloojate koorilood.

Idee autor ja päevajuht Riina Roose ütles, et põhjuseid, miks nüüd või millal tahes Hüpassaarde minna, leiab rohkelt, sest sealt leiab alati tasakaalu meid  saatvale ilmamürale. «Hüpassaare looduskeskkond on ainulaadne oaas, looduse monument, millist teist on Eestist ja võib olla tervest maailmast raske leida,» rääkis Roose.

«Seal kõlab Mart Saare muusika sootuks teisiti kui kontserdisaalis. Muusika saab endasse kogu 200 aasta vanuse talukoha ja tuhandete aastate vanuse raba jõu ja vaimu. Hüpassaare on meie looduse ja muusika katedraal. Ja seda soovitan ma kõigil sinna otsima ja imetlema minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles