Politsei vaikib kuritegudest

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka uuel aastal jõuab valvekaamerate ja kuriteoteadete kaudu politseisse palju inimeste turvalisust puudutavat infot, kuid avalikkusele jagatakse seda nüüdsest väga kidakeelselt. Seega võib inimestel tekkida näilise turvalisuse tunne, ehkki tegelikult oleks põhjust ette vaadata.
Ka uuel aastal jõuab valvekaamerate ja kuriteoteadete kaudu politseisse palju inimeste turvalisust puudutavat infot, kuid avalikkusele jagatakse seda nüüdsest väga kidakeelselt. Seega võib inimestel tekkida näilise turvalisuse tunne, ehkki tegelikult oleks põhjust ette vaadata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vastloodud politsei- ja piirivalveameti ajakirjandusega suhtlemise poliitika kohaselt teavitatakse avalikkust edaspidi väga vähestest kuritegudest.


Näiteks vana aasta lõpust eilseni vääris politsei kommunikatsioonibüroo hinnangul terve Eesti peale äramärkimist vaid neli kuritööd.

Võimalik, et korda siiski muudetakse, sest siseminister Marko Pomerants ootab teisipäeval ühendameti peadirektorilt Raivo Küüdilt selle kohta selgitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles