Hüljatud ootavad kodu ka uuel aastal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaiga kutsikas
Varjupaiga kutsikas Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi kodutute loomade varjupaik läheb uuele aastale vastu kaheksa haukuva ja sadakonna näuguva asukaga.


Perenaine Triinu Priks nentis, et järgmine aasta võib tähendada kehvemat hakkamasaamist, sest kava järgi ootab ka varjupaiga eelarvet kärpimine.

Tänavu oli Viljandi eelarves varjupaigale 300 000 krooni, sellele lisaks oli varjupaigal sõlmitud teenuseleping Mõisaküla linna ning Saarepeedi, Viiratsi, Halliste, Suure-Jaani, Paistu ja Tarvastu vallaga. Varjupaiga ülalpidamiseks tuleb annetustena vähemalt sama palju juurde koguda.

«Sel aastal on uude kodusse läinud 62 koera ja 86 kassi. Senise peremehe on leidnud 47 koera ja 17 kassi,» rääkis Priks.

Jõulude ajal käis varjupaigas palju külalisi ning kõik tõid kaasa midagi tarvilikku: toitu, tekke ja muud. Koolilapsed olid ka sel aastal aktiivsed ja paljud pidasid omavaheliste kingituste tegemise asemel meeles varjupaigaloomi.

Perenaise sõnul pole varjupaika veel sattunud paugutajate eest põgenevaid koeri. Tavaliselt helistavad inimesed selle murega 1. jaanuaril, kui kesköise ilutulestiku järel on mõni koer ennast hirmuga ketist lahti või aiast välja pääsenud. Enamasti tulevad põgenikud ise koju tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles