Eesti parim mahetootja on Kiltsimäe talu Harjumaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Pühapäeval vabaõhumuuseumis korraldatud leivapäeval kuulutati tänavuse aasta Eesti parimaks mahetootjaks Kiltsimäe talu Harjumaal ja parimaks mahetooteks Tammejuure talu kanepiõli.

Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsleri Toomas Kevvai sõnul on Eestis tublid ettevõtted, mis toodavad ja turustavad kodumaist mahetoitu. "Neid esile tõstes ja tunnustades innustame loodetavasti ka teisi, et võiksime järjest enam näha ka tavapoodide lettidel mahetoitu. Mahetoit võiks aina enam jõuda meie igapäevasele toidulauale, seda eriti lasteasutustes," märkis Kevvai.

Kiltsimäe talu peremees Margus Lille rääkis, et kümme aastat tagasi, kui ta mahetootmist alustas, tuli kaupmeestele kõigepealt rääkida, mis asi see mahe üldse on. "Praeguseks on olukord hoopis teistsugune. Järjest rohkem tarbijaid saab aru, et toidul ja toidul on vahe, ning nad valivad mahetoidu,“ ütles Lille. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles