Vaike Rajastele anti üle Ullo Toomi nimeline stipendium

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rannar Raba / Sakala

Stipendium anti kätte tantsutaat Ullo Toomi 111. sünniaastapäeval täna kell 12 Tallinna raekojas.

Ullo Toomi halduskogu leidis, et Vaike Rajaste on tantsuõpetajana oma tööga väärtustanud Ullo Toomi põhimõtteid ja pärandit. Vaike Rajaste on oma elu tantsule pühendanud ning lisaks silmapaistvale tegevusele Viljandimaal on ta osalenud ka Eesti rahvatantsuliikumise arendamises üldiselt.

Vaike Rajaste lõpetas 1980. aastal Viljandi kultuurikooli kultuuritöötaja ja rahvatantsukollektiivi juhi eriala ning alustas samal aastal tantsuõpetajana Viljandis. Tänaseks on Vaike toonud tantsupidudele enam kui 30 Viljandimaa tantsurühma ning on oma tantsijatega osalenud rohketel folklooriestivalidel nii Eestis kui välismaal. Ta on korraldanud  ülevabariigilisi konverentse ja võistutantsimisi ning töötanud viimased 15 aastat Viljandi kultuuriakadeemias tantsuõpetajana. Ta on aastaid osalenud üleriigiliste tantsupidude lavastusmeeskonnas ning olnud Viljandi talviste tantsupidude traditsiooni algataja ja eestvedaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles