Repliik: Häbitu hinnatõstmine

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Erakogu

Aina sagedamini taban end mõtlemast, kui palju küll on suured tarbekaupa valmistavad firmad palganud inimesi, kelle ülesanne on töötada välja uuendusi, mis seisnevad ühe või teise eseme kuju muutmises, nii et tarbija ei saa osta näiteks üksnes uut mopiotsikut või aknapesuharja, vaid peab maksma ka uue varre eest.

Järjekordne ehmatus tabas mind neil päevil, kui läksin niiskusekogujatesse soolatablette ostma. Selgus, et ka nendest riistadest on vahepeal insenerimõte üle lennanud. Uued tabletid on väiksemad ja neile on «eriti efektiivse tsirkulatsiooni tagamiseks» sooned sisse uuristatud.

Ei saa aru: sool sulab niiskes õhus ju ikka ühtemoodi ja eemaldab niiskust. Küll aga on uudistoote karbis vaid kaks tabletti varasema kolme asemel ja karbi hind on muidugi tõusnud. Loodan vähemalt, et moodne täidis mu kaks aastat tagasi ostetud vanamoodsatesse kogujatesse sobib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles