Meistrid pressivad terviserajal suusateed

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordikeskus valmistab Viljandi järve ümbritseval terviserajal ette suusaraja põhja.
Spordikeskus valmistab Viljandi järve ümbritseval terviserajal ette suusaraja põhja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Spordikeskus valmistab Viljandi järve ümbritseval terviserajal ette suusaraja põhja, paraku on kvaliteetse raja tegemiseks lund veel vähevõitu.


Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürisson sõitis esmaspäeval terviserajal lund kinni. «Kohev lumevaip on petlik: masinaga rada kinni sõites jäi teed katma väga õhuke kiht, millest turritavad välja kivid ja puujuurikad,» kõneles ta.

Rada on sisse pressitud Huntaugumäest kuni järveotsa obeliskini ja seal saab rajameistri hinnangul probleemideta suusatada.

Teisipäeva lõuna ajal avaldas Jürisson lootust, et hommikul sadanud lumele tuleb päeva peale lisa ning kolmapäeval saab rajamasina uuesti tööle panna.

«Meie soov on järve ümbritsev suusarada pühade ajaks sõidetavaks muuta,» sõnas spordikeskuse juhataja. «Kerget sula oleks tarvis, et saaks rajapõhja korralikult kinni sõtkuda. Klassikajälge praegu sisse lõigata ei saa.»

Juhataja sõnul on kolmapäeval kavas suusarada sisse sõita ka Viljandi järvele, kuid praegune kohev lumi ei taha jääle jääda. «Kuidas rada püsib, sõltub ilmast.»

Loodetavasti ei riku tänavu terviseraja suusarada mootorsõidukid, nagu seda paraku varem sagedasti ette on tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles