Muuseum korraldab kogumisaktsiooni «Mees nagu muiste!»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muuseum
Viljandi muuseum Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi muuseum kuulutab kavandatava näituse koostamiseks välja kogumisaktsiooni  «Mees nagu muiste!», mille kestel oodatakse Viljandimaaga seotud meeste isiklikke esemeid aastatest 1900—1960.


Aasta algul korraldatud kogumiskampaania tõi Viljandi muuseumi palju huvitavaid ja näitamist väärivaid esemeid, mille põhjal koostati aprillist septembrini eksponeeritud näitus «Minu veetlev vanaema».

2010. aastal on muusemil kavas korraldada näitus, mis keskendub meestele.

Viljandi muuseum on huvitatud meeste eluloolistest andmetest, fotodest, albumitest, päevaraamatutest, kirjadest, laulikutest, dokumentidest, rõivaesemetest (sealhulgas sõjaväe-, kaitseliidu ja tuletõrjevormid, poiste ristimismütsid ja -kleidid), jalanõudest, aksessuaaridest (peakatted, kindad, lipsud, portfellid, jalutuskepid), tualett-tarvetest (habemenoad, pardlid, kammid, lõhnaveepudelid), suitsetamistarvetest, kalastus-, jahi- ja sporditarvetest, ehetest, mänguasjadest, koolitarvetest, käsitööst ning rätsepa ja kingsepa töövahenditest.

Muuseum on ette tänulik kogude täienemise üle, kuid soovi korral tagastatakse esemed näituse lõppedes omanikule.

Kogumine algab 11. jaanuaril ning kestab 6. märtsini. Viljandi muuseumiga saab ühendust võtta telefonidel 433 3316, 433 3664; e-posti teel info@muuseum.viljandimaa.ee või aadressil Johan Laidoneri plats 10, 71020 Viljandi, märgusõna «Mees nagu muiste!».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles