Pättidel läheb arestimajas kitsaks

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi politseimaja kainestuskamber.
Viljandi politseimaja kainestuskamber. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nagu kogu Eestis, on ka Viljandis arestikambrid viimasel ajal olnud karistusekandjaid täis, kuid kohaliku politseijuhi kinnitusel pole põhjust karta, et osa pätte seetõttu vabadusse jääb.


«Kõik, kes vaja, saavad kinni pandud,» sõnas Viljandi politseiosakonna vanemkomissar Alvar Pähkel. «Kui pätile ei jagu ruumi Viljandis, viiakse ta mõnda teise Lõuna-Eesti arestimajja.»



Tuleb ette päevi, mil tõepoolest kõik kohad on täis. Siseministeeriumi teatel olid Viljandi arestimajas kõik 17 kohta hõivatud näiteks eile ja üleeile.



Siseminister Marko Pomerants saatis hiljuti justiitsminister Rein Langile kirja, milles nentis, et riigis pole enam võimalik uutele kurjategijatele aresti määrata, sest neid pole lihtsalt kuhugi panna. Seetõttu võib ministri sõnul juhtuda, et politsei lõpetab lähemal ajal varaste ja narkomaanide vahistamise.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles