Prügimäe katmine ootab gaasiprojekti

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme aasta pärast on praeguse Viljandi prügimäe asemel muruga kaetud küngas.
Kolme aasta pärast on praeguse Viljandi prügimäe asemel muruga kaetud küngas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus lükkas paariks kuuks edasi prügila sulgemistööde riigihanke, sest enne selle väljakuulutamist tuleb teha tekkiva gaasi kogumise projekt.


Linnavalitsuse eilsel istungil oli päevakorras kaks prügila sulgemisega seotud riigihanget, kuid otsusteni nende puhul ei jõutud. Nimelt selgus, et ettevõtmist 26,4 miljoni krooniga toetavat Euroopa ühtekuuluvusfondi esindava keskkonnainvesteeringute keskuse hinnangul tuleks esmalt koostada tekkiva gaasi kogumise projekt.



Linnamajandusameti juhi Priit Vihuri sõnul kavatses linn gaasikogumise projekteerimise ülejäänud sulgemistöödega samasse hankesse panna, kuid nüüd tellitakse see eraldi. Suurt viivitust muudatus tema hinnangul kaasa tuua ei tohiks ning juba paari kuu pärast loodab linnavalitsus sulgemistööde riigihanke välja kuulutada.



Vihuri kirjelduse kohaselt kujundatakse prügilast kena küngas, millesse paigaldatakse prügist tekkiva gaasi kogumise torustik. Ala kaetakse vett kõrvale juhtiva isolatsioonikihi ning madala haljastusega.



Viljandi prügila sulgemistööd peaksid algama tuleval suvel ja lõppema 2012. aastal. Lehtedele ja muudele sellistele jäätmetele mõeldud komposteerimisväljak ning jäätmejaam jäävad prügila juurde alles.



Kokku läheb sulgemine maksma 29,3 miljonit krooni, sellest 2,9 miljonit tuleb linna eelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles