Kultuuriakadeemia tudengi arvustus pälvis kiitust

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia tudengi Merli Antsmaa balletiarvustus põlvis võistlusel auhinnalise koha.
Viljandi kultuuriakadeemia tudengi Merli Antsmaa balletiarvustus põlvis võistlusel auhinnalise koha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvusooper Estonia kuulutas novembris välja võisluse parima noore tantsukriitiku leidmiseks. Võistlusele laekus 22 tööd. Kolme auhinnalise koha hulgas on ka Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala tudengi Merli Antsmaa kirjutis.


Kriitikud külastasid lühiballettide õhtut, mille jooksul jõudsid lavale kolm tänapäevast balletti: Nils Christe "Enne öö saabumist", Tiit Härmi "Pelléas ja Mélisande" ning Uwe Scholzi "Teine sümfoonia".


Töid hindasid Toomas Edur ja Age Oks, balletipedagoog Tiiu Randviir, tantsukriitik Kristiina Garancis, ajakirjanik Anneli Sihvart, rahvusooperi turundusjuht Ülla Veerg ja noortetöö juht Anu Põrk.

Estonia balleti kunstiline juht Toomas Edur tõdes, et kõik võistlusega seonduv oli väga positiivne. „Rõõm oli tõdeda, et noortel on jätkuvalt suur huvi balleti vastu. Balletiõhtu sai positiivse vastukaja osaliseks ja loodetavasti aitas võistlus natukenegi kaasa uue tantsukriitikute põlvkonna tekkele," rääkis Edur.

Võitjad saavad autasuks kutsed rahvusooperi repertuaaris olevate balletilavastuste külastamiseks.

Parimad tööd avaldatakse „Sirbis", „Postimehes" ja rahvusooperi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles