Ees seisab käsitöömess

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. ja 19. detsembril korraldab rahvakunstiühing Viljandi kultuurimajas käsitöömessi.
18. ja 19. detsembril korraldab rahvakunstiühing Viljandi kultuurimajas käsitöömessi. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

18. ja 19. detsembril korraldab rahvakunstiühing Viljandi kultuurimajas käsitöömessi. Esimesel päeval on see avatud kella 11—18 ja teisel päeval kella 10—15.


Ühingu juhi Leida Mägi teatel tutvustavad ja müüvad oma töid käsitöömeistrid ja talutoidu valmistajad kõikjalt Eestist. Nahast esemeid tuuakse Tartust, puidust tooteid Pärnust, jõuluküünlaid Võhmast, tekstiilitooteid ja keraamikat Viljandimaalt, ehteid Lätist ja lambanahku Tarvastu valla Murese talust. Osta saab selliseid esemeid, mis sobivad jõuluvana kingikotti.



Toiduletidki kujunevad üpris mitmekesiseks. Saaremaalt ja Lätist tuuakse leiba, Tsuburka talu pakub teesid ja salve, Tamme aiandustalu maitsetaimi ning Kõlleste kommimeistrid mitmesuguseid maiustusi, kitsepiimatooteid, martsipani ja aaloetooteid. Üsna rikkalik on ka käsitöömaterjalide valik ning lastele pakutakse käsitsi valmistatud mänguasju, sealhulgas puidust nukumaju ja marionettnukke.



Esimesel päeval kell 12 on seminar paikkonna mustrite kasutamisest tänapäeva tekstiilide kaunistamisel. Teavet jagab Astri Kaljus. Meisterdamistoas saab valmistada kaarte, kaunistada kingikotte ja teha kuusekaunistusi.



Laupäeval on lisaks messisaalidele Turu tänaval avatud jõuluturg, kust saab samuti osta käsitöötooteid ja talutoitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles