Turvakodu jätkab hea tahte toel

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi turvakodus on ajutist peavarju leidnud elavaloomuline tüdrukutirts, kes on sealsetele töötajatele armas kaaslane.
Viljandi turvakodus on ajutist peavarju leidnud elavaloomuline tüdrukutirts, kes on sealsetele töötajatele armas kaaslane. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Pauluse koguduse diakooniamajas tegutseva turvakodu tulevik on tume, sest oktoobrikuu palkade väljamaksmiseks raha napib ja möödunud kuu töötasudeks pole sentigi.


«Oleme proovinud seni oma töötajatele maksta miinimumpalka, kuid nüüd ei saa teha sedagi,» ütles Viljandi Pauluse koguduse õpetaja Mart Salumäe. Novembri palkade väljamaksmiseks oleks vaja ligi 20 000 krooni, kuid seda raha keskusel ei ole.



Lisaks üheksale inimesele, kes turvakodus 12-tunniste vahetuste kaupa töötavad, on seal vabatahtlikuna öövalves käinud Pauluse koguduse juhatuse liikmed, nende hulgas ka kirikuõpetaja.



Parasjagu on maja katuse all neli abivajajat: ülemisel korrusel elab pere ja alumisel rahmeldab ringi särasilmne väike tüdruk.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles