Viljandi sõudeelling märgiti ära

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudeelling.
Sõudeelling. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval Kumus korraldatud puitarhitektuuri konverentsil tehti teatavaks Eesti parima puitehitise võistluse tulemused ning äramärkimist leidis seal Viljandi sõudeelling.


Sõudeellingu arhitektid on Toomas Paaver, Lauri Saar ja Indrek Järve, kaasautorid Jaak- Adam Looveer ja Tõnu Laanemäe osaühingust Paik Arhitektid. Elling avati tänavu 9. mail ja selles on 550 ruutmeetrit pinda.

Eesti parima puitehitise tiitliga pärgas president Toomas Hendrik Ilves eile hoonete moodulsüsteemi ja suvila, mille on projekteerinud arhitekt Sten Ader SKAD Arhitektidest, kirjutab BNS. Puuinfo korraldatud võistluse võitja on Jõelähtmel asuv funkstiilis moodulmaja, mis koosneb kolmest moodulist.

«Hindan puitarhitektuuri kõrgelt ja kutsun Eesti arhitekte, ehitajaid ja tööde tellijaid üles kasutama ehituses tunduvalt enam puitu, mis on meie rikkus," ütles president Ilves oma kõnes.

Presidendi hinnangul aitab puitarhitektuur luua Eestile omapärase ja meeldejääva näo. «Erinevalt enamikust Euroopa Liidu riikidest on meil piisavalt puitu, mida kasutada. Leides Eesti puidule senisest suuremat kasutust ehituses, anname ka oma puidutööstusele tööd, oma inimestele, aidates võidelda meie tänase vägevaima vaenlase - tööpuudusega,» ütles president.

Vineeri kasutamise eripreemia sai Jõhvi kontserdimaja kontserdisaalide sisekujundus, mille autorid on Linda Madalik ja Aivar Oja. Liimpuidu kasutamise eripreemia pälvis Jõgeva bussijaam, arhitektid Andres Lunge ja Mait Lauri, Lunge&Ko OÜ.

Puitfassaadi eripreemia said Eesti maaülikooli spordihoone fassaaadi eest arhitektid Karli Luik, Ralf Lõoke ja Maarja Kask ning Suurupi eramu juurdeehitise fassaad, arhitektid Urmas Muru, Peeter Pere ja Anna Maria Erik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles