Püsinud soe ilm rõõmustab seenesõpru

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidu-sametkõrgesed ronisid paaril pajul isegi kõrgemale, kui pildilt paistab ning seeneline kätte sai.
Puidu-sametkõrgesed ronisid paaril pajul isegi kõrgemale, kui pildilt paistab ning seeneline kätte sai. Foto: Aivar Aotäht

Põgusa talvetundmuse järel on taas põhjust metsa minna: kahel seenehuvilisel õnnestus pühapäeval Põlvamaal kolmeliitrine ämber kuhjaga täis korjata.


Kõigile tuntud kübarakandjatena kasvasid siin-seal kukeseened. Mõned suuremad olid kübaraservast pisut vettinud, aga sealsamas sirgus ka täiesti värske välimuse ja viljalihaga kukeseeni.



Selle loo autor avastas mitmes kohas kännuseeni, mida on sageli ka varem kohanud, kuid nüüd otsustas ta need lõpuks ära proovida. Tänu seeneraamatutele oli liiki tuvastada kerge: tegu oli suits-kollanutiga, mis kasvab eriti jõudsasti hilissügisel.



Männimetsas rändas seenekorvi teinegi varem proovimata pisike seen, roosakas-lillakas lakkrupik. Värskeid, ent lihtsale seenesõbrale tundmatuid kübarakandjaid leidus rohkemgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles