Filmifestival kolis aita

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedate Ööde filmifestivali Viljandi peakorraldajale Kadi Rutensile meeldib väga kinos käia ja näha seal teistsuguseid filme kui harilikult.
Pimedate Ööde filmifestivali Viljandi peakorraldajale Kadi Rutensile meeldib väga kinos käia ja näha seal teistsuguseid filme kui harilikult. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuu lõpul algava Pimedate Ööde filmifestivali ehk PÖFF-i programmist jõuab Viljandisse tänavu seitse mängufilmi ja neid saab vaadata pärimusmuusika aidas.


Filmivalik on üsna kirev ning esindatud on Ameerika Ühendriikide, Iraani, Taani ja Islandi linateosed.



Festivali ametlik avamine on 1. detsembri õhtul, mil saab ühtlasi vaadata mullu Venemaal valminud Hollywoodi malli järgi tehtud ja vene vaimust kantud humoorikat muusikali «Moevennad».



PÖFF on pärimusmuusika aidaga koostööd teinud juba paar aastat: suviste folgifestivalide ajal on Viljandisse toodud hulk linalugusid.



«Koostöö on väga hästi kulgenud ja nii otsustasime ka põhiprogrammi tänavu aita kolida,» lausus Viljandi PÖFF-i korraldaja Kadi Rutens.



Tema sõnul saab siin näha nii tõsiseid kui lõbusaid filme. «Neid pole küll väga palju, kuid esindatud on mitu žanri. Muu hulgas on tänavu programmi haaratud dokumentaalfilmid.»



Kadi Rutens avaldas usku, et PÖFF-i pakutava vastu Viljandis huvi jätkub. «Siin saabki ju ainult kord aastas vaadata selliseid filme, mis pole Hollywoodis valminud,» lausus ta. «PÖFF-i filme valivad inimesed, kes teevad seda tööd aasta ringi. Nad vaatavad läbi tohutult palju lugusid ja leiavad sealt sobilikud.»



Üks öine filmiseanss tuleb Viljandis ka nukuteatris ning lühi- ja tudengifilmid linastuvad traditsiooniliselt kultuuriakadeemia mustas saalis.



Mitu üritust on kavas uues klubis Puhas Kuld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles