Mudilased kaotavad sõidusoodustuse

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi koolide algklasside õpilased kaotavad volikogule esitatud eelnõu kohaselt võimaluse sõita linnaliinibussides tasuta.


Volikogule esitatud eelnõus ja selle juurde kuuluvas seletuskirjas pole lisatud, kas sõidusoodustus kaob järgmisel aastal täielikult või hakkab linn seda andma senisest väiksemas mahus. Seni on I-III klassi õpilased saanud Viljandi linnaliinibussides sõita tasuta.

Õpilase sooduspilet maksab Viljandis 160 krooni. Algklaside õpilased on selle pileti saanud aga linnavalitsuse abil täiesti tasuta. Õpilasi, kes sellist soodustust kasutada saavad, on Viljandis 526. Tasuta piletit on linna andmetel kasutanud igal kuul ligi 200 õpilast.

Sõidusoodustuse kaotavad linnaliinidel ka vanurid. Seni maksis linnavalitsus pensionäridel vanusest olenevalt kuupileti kinni kas osaliselt või täielikult. Viljandi linnapea Kalle Jents on öelnud, et senises mahus järgmisel aastal linn soodustusi enam pakkuda ei saa, kuid seni pole linnavalitsus veel otsustanud, kas pensionärid peavad hakkama kuupileti eest maksma täishinda või kompenseerib linn pileti hinda osaliselt.

Muudatuste põhjus on linna tulude oluline vähenemine 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles