Paistu kiriku esisest saab pilgupüüdja

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistu kiriku ja Vabadussõja monumendi ümbrusesse rajatakse park.
Paistu kiriku ja Vabadussõja monumendi ümbrusesse rajatakse park. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel suvel saavad paistulased hakata kiriku juurde rajatavas pargis isamaalisi üritusi korraldama.


Eile olid Viljandi Floreasi töömehed ametis kahe kõnnitee ja lipuväljaku ehitamisega: nad paigaldasid äärekive, koorisid pinnast ja tegid aluspõhja.



Nagu ütles Paistu kirikuõpetaja Raivo Asuküla, tuleb platsile kaks väikest väljakut, üks lipumasti ja teine 1997. aastal püstitatud Vabadussõja monumendi ümber. Kaks kõnniteed kogupikkusega 296 meetrit kaetakse paekivikillustikuga ning sama kate tuleb mõlemale väljakule.



Asuküla sõnutsi luuakse auväärne koht, kuhu valla rahvas saab tulla iseseisvuspäeva, vabariigi aastapäeva ja küüditamise mälestuspäeva tähistama.



Järgmisel kevadel istutab Floreas Viljandi kõnniteede äärde 1400 pukspuutaime ning kui raha üle jääb, pannakse mulda ka puid.



Projekti, millega kogudus taotles LEADER-programmist raha mittetulundusühingu Mulgimaa Arenduskoda kaudu, aitas vabatahtliku ja Paistu koguduse liikmena  koostada vallavanem Ene Saar. Töödeks tuli 326 000 krooni, omaosaluse 32 000 krooni tasub kogudus.



Saar avaldas usku, et park hakkab asulat kaunistama. Seal seisva graniitsamba kirjaga «Vaba Eesti eest» on kujundanud Peeter Leinbock.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles