Noored teevad toitu restoranikülalistele

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ühendatud kutsekeskkooli koka eriala teise kursuse õpilased Karen Jaano (vasakul) ja Lea Viik katavad Centrumi restoranis lauda. Kui viimane lihv antud, võivad kliendid tulla.
Viljandi ühendatud kutsekeskkooli koka eriala teise kursuse õpilased Karen Jaano (vasakul) ja Lea Viik katavad Centrumi restoranis lauda. Kui viimane lihv antud, võivad kliendid tulla. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Enamasti rändab tulevaste toiduvalmistajate keedetu ja küpsetatu kaaslaste kõhtu, kuid Viljandi ühendatud kutsekeskkooli kokaõpilaste road on maitsta Centrumi restoranis.


Ühendatud kutsekeskkooli toitlustuserialade õpetaja Ariaane Truu oli oma ütlemist mööda mitu korda mõelnud, et koolil võiks olla selline koht, kus kokaõpilased peavad päriselt toitu valmistama, koht, kus on kliendid ja suurem vastutus.



«Kooli õppeköögis toimetame koos õpilastega muidugi iga päev, aga seal teeme süüa vaid teistele õpilastele ja õpetajatele,» nendib ta.


Ariaane Truu idee muutus reaalsuseks, kui eelmise aasta juunis küsis kutsekooli direktor Tarmo Loodus temalt nõu, kas kool peaks Centrumi restorani rendile võtma.



«Kiitsin selle mõtte kohe heaks, sest see oli suurepärane võimalus,» meenutab Truu, kes on varem olnud Centrumis ametis peakokana.


Mullu oktoobris jõuti niikaugele, et kutsekeskkool sai kogu kupatuse enda majandada.



Ariaane Truu esialgne plaan oli, et koka eriala õpetajad tulevad koos noortega restorani ja seal leiavad aset kõik erialatunnid. Et aga eri kursustel kokku on õpilasi palju, peaks õppetöö olema mitmes vahetuses. Aeg ja tegelik olukord näitasid, et niisugune korraldus koolieluga siiski ei klapi.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles