Laat ja võrrisõit meelitasid Sürgaverre sadu inimesi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sürgavere laada tõmbenumbriks oli küla keskel peetud võrride mõõduvõtt. Pinget, draamat ja tolmupilvekesi jagus terveks päevaks.
Sürgavere laada tõmbenumbriks oli küla keskel peetud võrride mõõduvõtt. Pinget, draamat ja tolmupilvekesi jagus terveks päevaks. Foto: Egon Valdaru / Sakala

«Siin on liiklus nagu Tallinnas.» — «Jah, ei pääse kusagilt üle ega ümber.» Nii vestlesid laupäeva keskpäeval kaks Sürgavere elanikku. Seda öeldes helkis nende silmis rõõm.

Küla oli tõesti autodest umbes. Osa laadalisi oli juba asunud tagasiteele sõiduki poole, käes aiasaadused, istikud, hoidised või muu kraam, mis oli äsja laadalt ostetud. Särasilmsete laste käes valendasid jäätisetuutud ja suhkruvatipahmakad.

Keset küla põristasid võrrid. Nende päev läbi kestev mõõduvõtt on olnud 2006. aastast peetava laada lahutamatu osa. Tänavu oli eri vanuses võrritaltsutajaid 80, teiste seas mitu õrnema soo esindajat. Üks neiu kukkus täpselt samas kurvis kahe sõidu jooksul kuus korda ning pälvis selle eest eriauhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles