Ait alustab hooaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 13. septembril tantsitakse avatuks pärimusmuusika aida kuues hooaeg. Kogu maja hõlmaval peol astuvad üles Silver Sepp, Curly Strings ja I Fratelli Tarzanelli.

Omakandimees Silver Sepp esitleb suurele lavale seatud kontserdiga suvel ilmunud heliplaati «Mis asi see on?». Eesti muusikatraditsioonis võib Silver Seppa koos tema isetehtud fantaasiapillidega pidada üksi uitavaks trubaduuriks, kes ei kasuta sissekäidud radu, vaid rajab uusi teid, pannes helisema pesukausid, jalgrattakodarad, võrguhargi, kanalisatsioonitorud ja omaenda hääle, mis pajatab lugusid suurest igatsusest, meelerahust, kulumisest, õitsemisest, kojujõudmisest ja revolutsioonist.

Viljandist tuleb ka avapeo teine esineja Curly Strings. Pärimusmuusikute seas juba varem tuntud nelik sai üleöö kuulsaks oma suvise muusikavideoga «Maailm heliseb». Üks kollektiivi omapärasid on instrumentatsioon, millega ta suudab üllatavalt palju ära teha. Omaloominguliste lugude hulka mängitakse põhiliselt muhedaid tantsupalasid, mis meelitab tantsuplatsile nii noored kui vanad. See on ka põhjus, miks Curly Strings sel reedel lausa kaks korda lavale astub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles