„Tondilosse" on riigi toel lammutatud seitsmes maakonnas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondilosse leiab Viljandimaal ohtralt
Tondilosse leiab Viljandimaal ohtralt Foto: Aivar Aotäht/ Sakala

Riigile kuuluv SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) alustas aasta tagasi Eesti maastikupilti reostavate lagunevate tööstus- ja sõjaväehoonete lammutamise rahastamist. Tänaseks on lõpetatud esimesed 10 projekti. Lõpetatud lammutustööd läksid kokku maksma 673 252 eurot, millest KIK-i toetus on kokku 372 346 eurot.

“Tondilosside lammutamiseks antav toetus on olnud läbi aegade üks suurimat huvi tekitanud KIKi tegevus, millega soovime kindlasti jätkata ka järgmisel aastal. Ümbrust reostavaid, lagunevaid ja lammutamist ootavaid endiste tööstushoonete varemeid on Eestis kahjuks veel üksjagu," selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. "Oleme tänaseks rahastanud 60 hoone lammutamist kokku 2 miljoni euro eest ning esimesed head tulemused on nüüd ka käes." Tänaseks lammutatud lagunevad hooned asusid Saaremaal, Võrumaal, Pärnumaal, Lääne-Virumaal, Harjumaal, Viljandimaal ja Järvamaal.

 Üks suurimad lammutatud objekte on amortiseerunud Nõmme farmikompleks Viljandimaal. Objekt seisis kasutuseta ligi 25 aastat, põhjustades oma seisukorraga ohtu nii inimestele kui looduskeskkonnale. Kompleksi lammutamine maksis kokku 345 078 eurot, millest KIKi  toetus oli 172 539 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles