Pühapäeval tähistame vanavanemate päeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna austatakse vanavanemaid
Täna austatakse vanavanemaid Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Septembrikuu teisel pühapäeval tähistame Eestis vanavanemate päeva. Selle nädala jooksul on kogu Eestis mitmesuguseid üritusi, kuhu koos vanavanematega minna. Samuti kogume vanavanemate tarkuseteri ning koogi, moosi ja muu maitsva toidu retsepte.

Vanavanemate päeval tasub vanaemasid ja vanaisasid tavapärasest enam tähelepanuga hellitada: valmistada ette lõunasöök värskes õhus, minna koos terviserajale, külastada ühiselt muuseumi, vaadata vanu fotosid ja teha uusi pilte.

Tänavu tähistatakse vanavanemate päeva lennusadamas, Viimsi rannarahva muuseumis, Narva kunstigaleriis, Eesti põllumajandusmuuseumis ja mujalgi.

Professorite küla selts Tallinnas korraldab vanavanemate auks väikese tänavapeo ning vanavanemate päeval saab mõnusalt aega veeta ka loomaaias, kus toimuvad tasuta ekskursioonid nii eesti kui ka vene keeles.

Täpsemalt on võimalik üritustega tutvuda EV95 kodulehel: https://www.eesti.ee/ev95/et/programm&month=9.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles