Noored kutsuvad hingedepäeva eel kalmistut korrastama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandaalid on Vana kalmistut mitmel korral rüüstanud.
Vandaalid on Vana kalmistut mitmel korral rüüstanud. Foto: Marko Suurmägi / Sakala

Kui täna korrastab linnarahvas Viljandi Vana kalmistut muinsuskaitsjate eestvedamisel, siis pühapäeval kutsuvad linlasi koristustalgutele Rahvaliidu noored.


«Esmaspäeval on hingedepäev ja me tahame selleks päevaks korda teha hauad nendel lahkunutel, kelle lähedased on kaugel ega saa platse hooldada,» rääkis projektijuht Gertu Õunap.

Tema sõnul kogunetakse kell 11 kabeli juurde, et pimeduse saabumiseni jääks töötegemiseks piisavalt aega. Talgulistel tuleb kaasa võtta reha ja panna ennast soojalt riidesse.

Projektijuht ütles, et ettevõtmise algatajad otsustasid just Vana kalmistu platse korrastada sellepärast, et seal on viimasel ajal olnud palju vandaalitsemist. Ka neljapäeval kalmistuvahiga kohtudes said noored ühe hauakivi purustamisest teada.

«Arvame, et need noored, kes ise kalmistut korrastavad, ei lähe hiljem sinna lõhkuma,» lausus Õunap.

Surnuaial käinud noored leidsid palju räämas platse ingli kujuga kalmu ümbrusest ning ka garnisoni kalmistul.

Kalmistuvaht Aleksander Kalvi ütles, et surnuaial on noortel palju tööd teha ja eriti palju on korrastamist vajavaid hauaplatse Vaksali tänava ääres.

Pärast tööd pimeduse saabudes süütavad noored Vana kalmistu müüril sada küünalt, mis peaks pakkuma möödujatele ilusat vaatepilti.

Esialgu on ennast talgutele registeerinud 30 inimest, kelle hulgas on noori ja vanu. Projektijuht soovitab noortel ennast varem kirja panna, et osalejate arv oleks ette teada. Seda saab teha aadressil gertu@rahvaliit.ee või telefonil 5812 9551.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles