Linna tuiksoonele kerkib ärihoone

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi tuiksoonele hakkasid maja püstitama aktsiaseltsi Pärlin töömehed.
Viljandi tuiksoonele hakkasid maja püstitama aktsiaseltsi Pärlin töömehed. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi suurima, Tallinna ja Jakobsoni tänava ristmiku lähedale seni tühjana seisnud platsile kerkib väike ärihoone.


Tallinna tänav 15 kinnistu omanik Osvald Tikko rajab sinna 176 ruutmeetri kasuliku pinnaga kahekorruselise ärihoone.



«Maja tuleb puitvooderdisega ja ehitades arvestatakse, et see oleks kooskõlas naaberhoonetega,» rääkis Tikko. Talle kuulub ka kolmandik kõnealuse krundi kõrval asuvast Jakobsoni tänav 4-a majast, kus tegutsevad Ritter Tele, Elion ja veel mitu firmat.



Osvald Tikko meenutas, et ostis maatüki, millel ehitus algas, juba 1997. aastal. Et selle ees asuv nelja meetri laiune kinnistu Tallinna tänav 17 kuulus tol ajal linnale, ei näinud ettevõtja esialgu mõtet sinna ärimaja rajada. Käesoleva aasta algul ostis Osvald Tikko selle kinnistu vahepealselt omanikult, aktsiaseltsilt Westman Varahaldus.



Viljandi arhitektuuri- ja planeerimisameti juhtivarhitekt Leelo Saar ütles, et enne ehitama asumist tuli teha ala detailplaneering. Tikko nentis, et seetõttu lükkus kavandatav ehitusprotsess pool aastat edasi.



«Osvald Tikkole kuuluv krunt on väga hea asukohaga — kõigi peateede ääres. Büroohoone sobib sinna kindlasti paremini kui eluhoone,» lausus Leelo Saar.



Ettevõtja rääkis, et esimese korruse rentnik on juba teada, kuid teisele korrusele allüürnikku alles otsitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles