Filmivalik muutub ahtamaks

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduse madalseis pole säästnud ka filmilevitajaid, nõudmise vähenemine on sundinud neid väljaantavate plaatide arvu vähendama.
Majanduse madalseis pole säästnud ka filmilevitajaid, nõudmise vähenemine on sundinud neid väljaantavate plaatide arvu vähendama. Foto: montaaž

Filmihuviliste viljandlaste valikuvõimalused on masutingimustes nigelamad kui kunagi varem: enamik videolaenutuskohti on hingusele läinud ja ka allesjäänud kahte jõuab järjest vähem DVD-sid.


Filmisõber Tarvo Vridolin nentis, et ajalehtedes ja ajakirjades tutvustatavaid huvitavaid filme videolaenutustest pahatihti ei leia. Nimelt on suur osa neist osaühingu AcmeFilm levitatav toodang, mida teise suure filmilevitaja, aktsiaseltsi Forum Cinemas Home Entertainmenti Videoplaneti laenutuskohtadesse jõuab väga harva ja enamasti vaid müügiks.



«Kui aga ainult plaadi tagakaanelt tutvustust loed, ei tea ju, kas film on 100 krooni kulutamist väärt,» lausus Vridolin.



Osaühingu AcmeFilm DVD-de turundusjuhi Elna-Eva Terasmägi sõnul peab Videoplaneti väikese valiku põhjust küsima sellelt firmalt endalt, sest too koostab selle kogu Eestis ise.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles