Pooled valijad on hääle andnud

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal valijate nimekirja kantud 44 700-st inimesest andis oma hääle eel- ja e-hääletamise käigus 9300. Seega oli enne pühapäeva valimas käinud neljandik kõigist, kellel see võimalus on.
Viljandimaal valijate nimekirja kantud 44 700-st inimesest andis oma hääle eel- ja e-hääletamise käigus 9300. Seega oli enne pühapäeva valimas käinud neljandik kõigist, kellel see võimalus on. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kohalike omavalitsuste valimistel tegi eel- ja e-hääletamise käigus otsuse peaaegu pool neist, kes valimistest arvatavasti osa võtavad.


Viljandimaa valimiskomisjoni esimehe Küllike Kütti sõnul käis maakonnas eelvalimas 5724 inimest. Ligikaudu 300 sedelit oli mõeldud mõnes teises maakonnas asuva omavalitsuse volikogu kandidaadi toetuseks, kuid mujalt Eestist tuli Viljandimaale umbes sama palju hääli vastu.



Elektroonilist hääletamist kasutas Viljandimaal ligikaudu 3600 inimest, mis tähendab, et enne valimispäeva oli oma otsuse teinud üle 9300 valija. 43 700 hääleõiguslikust moodustab see 22 protsenti, kuid võttes arvesse, et möödunud kohalikel valimistel tuli Viljandimaa osalusprotsendiks 47, on ligikaudu pooled valimas käijatest oma meeliskandidaadi juba kindlaks määranud.



Küllike Kütt kinnitas, et pühapäevaks, kui hääli saab anda ainult elukohajärgses valimisjaoskonnas, on kõik valmis.



Viljandimaal on 31 jaoskonda, mis on avatud kella 9—20.



Esialgsed tulemused peaksid selguma kella 22 ja 23 vahel. Operatiivset teavet selle kohta, kes järgmise nelja aasta jooksul Viljandimaa elu kujundama hakkavad, vahendab «Sakala» valimisõhtul oma veebiküljel www.sakala.ajaleht.ee.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles