Põngerjad õpivad liikuma ja liiklema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvatajate abiga kordasid lapsed raja kasutamise reeglid üle.
Kasvatajate abiga kordasid lapsed raja kasutamise reeglid üle. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karlssoni lasteaia põnnid proovisid kolmapäeval samme seada rohelise-, kollase- ja punasetriibuliseks võõbatud liikumisväljakul, mille rajamine ei läinud lasteaiale sentigi maksma.


Tegelikult olid põngerjad selle liikumisväljakuga tutvust teinud enne avamist, sest vähempakkumise võitnud osaühing Liiklusohutuskeskus oli värvilised märgistused asfaldile joonistanud juba juunis, enne kui lasteasutus suvepuhkusele läks.



Nüüd kordasid lapsed koos jänkudeks ja Karlssoniks kehastunud kasvatajatega raja kasutamise reeglid üle. Nad olid tunnistajaks ka sellele, kuidas lasteaia juhid liikumisväljaku tegijatele tänusõnu ütlesid.



«Meil on tõesti väga hea meel, et see väljak meil nüüd olemas on,» lausus Karlssoni lasteaia juhataja Mare Paavel. «Liikluse õpetamise kõrval saab seda kasutada kõigis õppe-kasvatustegevustes: lugemises, kirjutamises, käelistes tegevustes ja muus.»



Tulevikus loodab lasteaed muretseda mõned teisaldatavad liiklusmärgid, et lapsed liiklemise veel paremini selgeks saaksid.



Mare Paaveli sõnul on liikumisväljak Karlssoni hoovis tänu Eesti Statoilile ja maanteeametile. Nimelt algatas Stat­oil möödunud aastal heategevusprojekti, mille käigus aitas koos maanteeametiga rajada tänavu kümme liikumiskasvatuse õppeväljakut.



Lasteasutustes välja kuulutatud võistlusele saatis oma projekti enam kui sada Eesti lasteaeda. Karlssoni taotluse koostas Monika Kümnik, kes on juhataja asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal. Ta kirjeldas seal lasteaia olukorda ja võimalusi, aga ka väljaku kasutamise eesmärke.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles