Juhtkiri: Millal valida?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Elmo Riig / Sakala

Oma valla või linna uut volikogu on inimesed saanud valida juba viis päeva. Algul oli seda võimalik teha ainult arvutis ID-kaardi abil, nüüd aga saab häält anda ka valimisjaoskonnas.


«Sakala» on alati oma lugejaid kutsunud üles häält andma ega tagane sellest ka tänavu.



Tasub meeles pidada, et kohalike valimiste puhul sõltub igast üksikust häälest palju rohkem kui hiljutistel europarlamendi valimistel. Näiteks Kõpu vallas otsustab volikogu koosseisu vähem kui pool tuhat inimest ning Viljandi volikokku saamiseks piisas mõnel kandideerijal ka poolesajast häälest. Iga hääl tõepoolest loeb. Seda tundsid neli aastat tagasi kõige selgemalt sotsiaaldemokraadid, kel jäi Viljandi volikogu kohast puudu ainult ühe inimese toetus.



Valijale on küsimus vaid selles, millal hääl anda. Loomulikult on neid, kes teavad oma eelistust täiesti kindlalt. Nemad on oma otsuse tõenäoliselt juba langetanud ning selle puidust kasti juures või virtuaalmaailmas kinnitanud. Rohkem on siiski inimesi, kes pole päris kindlat valikut teinud. Neil tasub oodata, sest mitmes vallas ja linnas on kandidaadid oma seisukohtade selgitamisega alles poole peal.


Tasub ära kuulata, mis neil on öelda.



«Sakalalgi» on mitme omavalitsuse lugejatele mõni selgitav artikkel varuks. Viljandlastel soovitab toimetus kindlasti lugeda ajalehe internetiväljaannet, sest seal on võimalik spetsiaalselt nendeks valimisteks loodud küljel tutvuda vähemalt nelja volikokku pürgiva nimekirja programmi ja lubadustega.



Kuus päeva enne valimisi võib tõdeda, et vähemalt seni on need olnud Viljandimaal üsna sõbralikud. Rahanappus on takistanud võidurelvastumist ning konkurentide avaliku mustamisega on tegeldud ehk vaid Tarvastu vallas. Puudu on jäänud reaalsest debatist. Paraku pole Viljandis sellist kanalit, mille kaudu debatt otse ja ümber sõnastamata võimalikult suure hulga inimesteni jõuaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles