Ministeerium täpsustab avalike veekogude nimekirja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolaka veski omaniku Villu Halliksoo loodud paisjärv on ministeeriumi avalikult kasutatavate veekogude nimekirjas.
Poolaka veski omaniku Villu Halliksoo loodud paisjärv on ministeeriumi avalikult kasutatavate veekogude nimekirjas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaministeerium on ette valmistanud uue avalikult kasutatavate veekogude nimekirja eelnõu, mille kohta saab kuu aja jooksul esitada ettepanekuid ja vastuväiteid.


Viljandimaalt on nimekirja arvatud 37 järve, 28 paisjärve ning 11 jõge, oja ja kraavi.

Veeseaduse järgi tähendab veekogu avalik kasutamine veevõttu, suplemist, veesporti, veel ja jääl liikumist ning kalapüüki seaduses sätestatud ulatuses.

Uue avalikult kasutatavate veekogude nimekirja koostamine on vajalik eeskätt sellepärast, et varasemas, üle kümne aasta tagasi valitsuse määrusega kinnitatud nimekirjas on tulnud teha palju muudatusi.

«Muudatused seisnevad ennekõike uute veekogude nimekirja lisamises ja mõne veekogu nimekirjast kustutamises,» ütles keskkonnaministeeriumi veeosakonna spetsialist Margus Korsjukov.

Järvi on nimekirjas 637, paisjärvi 166 ja vooluveekogusid 499 ja nendega saab tutvuda keskkonnaministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles