Loomekeskus ootab rahastaja otsust

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline hakkab keskus välja nägema Lossi tänavalt vaadates. Hoone olulisimad osad on saalid, millest kaks kohandatakse filmide näitamiseks.
Selline hakkab keskus välja nägema Lossi tänavalt vaadates. Hoone olulisimad osad on saalid, millest kaks kohandatakse filmide näitamiseks. Foto: Arhitektuuribüroo Kavakava

Viljandi südamesse Rubiini kino kohale kavandatava kuuekorruselise maja rajamises jõuab veel enne aasta lõppu kätte otsustav hetk, mil rahastaja ütleb, kas idee on miljoneid kroone väärt.


Põletatud puidust hoone, milles tavalisele viljandlasele pakuvad ehk kõige enam huvi kaks kinosaali, peaks kujunema kohaks, kus kohtuvad ideed ja raha. Kompetentsikeskuse peahoones, mille rajajad on juba Sakala Keskuseks ristinud, hakkab tegutsema loomeinkubaator.



Hoonesse on plaanitud koguni kaks kinosaali, üks 160- ja teine 45-kohaline. Suure osa majast, mille kuuest korrusest kaks jäävad maa alla, hõivavad saalid, mida projektis nimetatakse loomeinkubaatori laboriteks.



«Seal on näiteks tantsusaalid, aga ka ruumid, mida saab kohandada võttepaviljonideks,» selgitas Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja.



Kogu hoone ongi kavandatud nii, et ettevõtja saaks sealt kas teadmisi või võimaluse oma ideid ellu viia. Laborites saaks toota näiteks reklaamfilme või kultuurisaateid.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles