Meeskoor avab mälestustahvli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infotund peetakse muusikakooli orkestrimaja saalis.
Infotund peetakse muusikakooli orkestrimaja saalis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sakala meeskoor tähistab 80 aasta möödumist koori esimesest proovist, avades pühapäeval kell 19 Viljandi muusikakooli seinal infotahvli.


1929. aasta 26. septembri «Sakalas» avaldati järgmine üleskutse: «Kõigile meeslaulu sõpradele. Helikunsti Selts, vastu tulles paljude laulusõprade soovidele, on otsustanud asutada Viljandis meeskoori. Esimene harjutus on reedel, 27. septembril 1929 Sakala maleva staabi ruumides kl. 8 õhtul. Palutakse ilmuda kõiki asjast huvitatuid, et luua tüsedat ja korralikku meeskoori. Juhatus.»



Tänase Sakala laulja Uno Kääri sõnul pole teada, kui palju mehi esimesse proovi tuli, kuid 23. veebruaril tehtud pildil on dirigent Augustin Pung ja 23 laulumeest.



Sõja järel koori tegevus lakkas, kuid 1955. aasta 1. detsembril said samas hoones Augustin Punga eestvõtmisel kokku mehed, kes asutasid Viljandi tervishoiutöötajate meeskoori. Hiljem võttis see endale nimeks Sakala.



Meeskooril on olnud palju väärikaid dirigente: August Koort, Hugo Tsirnask, Hubert Adari, Raivo Laikre, Taimi Välba, Karin Taukar ja Tiit Raud.



Juubelihooajal seisavad Sakala koori ees RAM-i laulumees Mareks Lobe ja muusikaõpetaja Liisi Toomsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles