Hooldekodudes elavate eakate eelarve läks lõhki

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi eakaid elab mitmes Eesti hooldekodus, sest linna enda hoone mahutab vaid veerandsada abivajajat.
Viljandi eakaid elab mitmes Eesti hooldekodus, sest linna enda hoone mahutab vaid veerandsada abivajajat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid pidid kokkukuivavast eelarvest leidma ligi pool miljonit krooni, et eakatekodudes elavad viljandlased saaksid ka edaspidi hooldatuna vanaduspäevi veeta.


«Sotsiaalamet unustas rahalugemise ära,» põhjendas eelarve suurendamise vajadust Viljandi linnapea Kalle Jents. Tema sõnul oli sotsiaalamet eakate hooldusasutustesse aitamiseks kasutanud kõiki uusi võimalusi, kuid ei suutnud seejuures oma eelarvest kinni pidada.



Viljandi sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt kinnitas, et tänu uutele hooldekodudele või haiglate hooldusosakondadele on võimalusi abivajajate aitamiseks rohkem. «Kõik hooldusele saadetud inimesed on sellised, kes seda tõesti vajavad,» toonitas ta. «Minu arvates oleks palju halvem lugeda lehelugusid, kus kirjeldatakse, kuidas inimesed on jäänud hooldamata.»



Aasta algul oli Viljandi eelarves hooldusteenuse eest tasumiseks ette nähtud viis miljonit krooni. Nüüd on selge, et 89 inimese hooldamiseks kulub 1,1 miljonit krooni rohkem.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles