Alasti torn ootab omanike otsust

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi piltpostkaartidelt tuttava maja tornil pole kohati õigeid seinugi ning suuremad augud on käepäraste vahenditega kinni pandud.
Viljandi piltpostkaartidelt tuttava maja tornil pole kohati õigeid seinugi ning suuremad augud on käepäraste vahenditega kinni pandud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandis Tartu ja Lossi tänava nurgal asuva maja torn, mis kahe kuu eest inimestele kaela kukkuma hakanud krohvist puhtaks tehti, ootab nüüd majaühisuse otsust, kuidas oleks õigem seda remontida.


Ühe variandi järgi ehitataks paljudelt Viljandi postkaartidelt vastu vaatava hoone mädanenud torni asemele täiesti uus. Maja haldava aktsiaseltsi ISS Eesti Viljandi osakonna juhataja Artur Raudsepa sõnul läheksid tööd maksma umbes 250 000 krooni ning selle raha leidmiseks peaksid korterite omanikud laenu võtma.



Teine võimalus näeb ette ajutise konserveerimise, mille käigus torn vahtplasti, pahtli, värvi ja muude lihtsate materjalidega üles vuntsitaks, nagu tehti hiljuti Laidoneri platsil vana kultuurikooli hoone varisema hakanud torniga.



Lossi tänav 26 majaühisuse esimehe Marko Suvisilla arvates tuleks eelistada konserveerimist, sest see on tunduvalt odavam ja oleks võimalik ära teha maja enda raha eest.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles