Mulgi häärberil on uus hoone

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi Häärberi juhataja Riina Teearu sõnul on eakad elanikud ruumide rõõmsad toonid omaks võtnud. Samas stiilis on ka kõrvalhoone vastvalminud söögituba.
Mulgi Häärberi juhataja Riina Teearu sõnul on eakad elanikud ruumide rõõmsad toonid omaks võtnud. Samas stiilis on ka kõrvalhoone vastvalminud söögituba. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Halliste eakatekodu Mulgi Häärber renoveeris vana karjalauda ning selles on nüüd 30 kohta.


Mulgi Häärberi juhataja Riina Teearu andmetel mahutab eakatekodu peamaja 25 inimest, kuid praegu on seal 17 elanikku. «Avamisest saadik on siit läbi käinud 25 klienti,» täpsustas Teearu.

Maja on avatud käesoleva aasta algusest ning sinna on inimesi tulnud mitmelt poolt Eestist, näiteks Pärnust ja Tallinnastki.

Riina Teearu sõnul tuleb kogu aeg viis vaba kohta varuks hoida, sest keegi ei tea ennustada, kui palju soovijaid parasjagu tahab elama tulla. «Seni pole veel õnneks tekkinud olukorda, et meil pole kliendile vaba kohta pakkuda,» ütles Teearu.

Häärberi peamaja taga asuvas maakividest hoones on ehitustööd lõppjärgus. Väiksed viimistlustööd saavad tehtud ja ruumid möbleeritud tõenäoliselt oktoobri jooksul.

Peamajas on personali arvamust mööda mugavam elada sellisel vanuril, kes ise on toimekas ja tahab ringi liikuda. «Lamavatel haigetel on tõenäoliselt parem olla kõrvalmajas,» hindas Teearu. «Eks me pea klientidega läbi arutama, kes kummas majas tahaks elada,» lisas ta.

Kõrvalhoone korrastamist alustati samal ajal kui peamaja ehitust. Möödunud sügisel tööd katkesid ning neid jätkati tänavu märtsikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles